Запрошуємо, Гість
Ім'я користувача: Пароль: Запам’ятати мене
Ласкаво просимо на форум КП "Зміїв-сервіс"!

Розкажіть нам, і нашим користувачам, хто ви, що вам подобається, і чому ви стали членом цього сайту.
  Ми вітаємо всіх нових учасників і сподіваємося бачити вас якомога більше!

ТЕМА: Чому мої домкрати постійно слабо піднімають машину

Чому мої домкрати постійно слабо піднімають машину 1 тиждень 1 день тому #6194883

• Peter
  • Peter аватар
  • Оффлайн
  • Живу я здесь
  • Дописи: 357
  • Репутація: 0
Підкажіть, будь ласка, бо вже реально нервую. Є гідравлічний домкрат, користуюсь ним у гаражі не перший рік, але останнім часом він почав дуже слабо піднімати машину. Підіймає повільно, іноді зупиняється і далі не йде, хоча раніше все було нормально. Авто звичайне, не позашляховик і не перевантажене, точки підйому використовую правильні. Масло доливав, але без чіткого розуміння, яке саме треба. Зберігав його і стоячи, і лежачи, бо місця мало. Підкажіть, у чому може бути проблема, бо не хочу одного дня отримати машину на підлозі.
Адміністратор заборонив доступ на запис.

Чому мої домкрати постійно слабо піднімають машину 1 тиждень 1 день тому #6194888

• AngelH
  • AngelH аватар
  • Оффлайн
  • Давно я тут
  • Дописи: 140
За описом дуже схоже на типову історію з гідравлікою. Найчастіше таке трапляється, коли всередину потрапляє повітря або коли масло вже втратило свої властивості. Якщо домкрат зберігався лежачи, то це майже гарантовано впливає на тиск. Ще одна причина — зношені ущільнювачі або клапан, який починає підпускати, через що зусилля просто не тримається. Зовні це може виглядати нормально, без явних протікань, але під навантаженням проблема відразу проявляється. У таких випадках підйом стає слабким і нестабільним.

Чому мої домкрати постійно слабо піднімають машину 1 тиждень 1 день тому #6194891

• Peter
  • Peter аватар
  • Оффлайн
  • Живу я здесь
  • Дописи: 357
Тепер картина більш-менш складається. Чесно кажучи, я ніколи не прокачував домкрат і не міняв масло повністю, тільки доливав, коли здавалось, що його мало. Зберігання лежачи теж було регулярно, особливо взимку. Розбиратись з клапанами і манжетами трохи лячно, бо досвіду немає, а експериментувати під машиною не хочеться. Тепер думаю, чи є сенс вкладати час у відновлення, чи краще одразу купити нормальний варіант, щоб працював стабільно і без сюрпризів.

Чому мої домкрати постійно слабо піднімають машину 1 тиждень 1 день тому #6194970

• AngelH
  • AngelH аватар
  • Оффлайн
  • Давно я тут
  • Дописи: 140
Peter пише:
Тепер картина більш-менш складається. Чесно кажучи, я ніколи не прокачував домкрат і не міняв масло повністю, тільки доливав, коли здавалось, що його мало. Зберігання лежачи теж було регулярно, особливо взимку. Розбиратись з клапанами і манжетами трохи лячно, бо досвіду немає, а експериментувати під машиною не хочеться. Тепер думаю, чи є сенс вкладати час у відновлення, чи краще одразу купити нормальний варіант, щоб працював стабільно і без сюрпризів.
У твоєму випадку я б не радив економити на безпеці і намагатися реанімувати інструмент із сумнівним ресурсом. домкрати повинні працювати впевнено з першого качка, без провалів і затримок, інакше це вже сигнал, що час міняти підхід. Коли я стикався з подібним, просто перейшов на підкатний гідравлічний домкрат із запасом по вантажопідйомності, і проблема зникла повністю.

У магазині Amper можна знайти підкатний домкрат amper.ua/sto/pidiomne-obladnannia-ua/domkraty-ua/ який підходить для гаражних умов і нормально тримає авто навіть при тривалій роботі. Головне — брати модель, розраховану не впритул під вагу машини, тоді вона не буде працювати на межі і прослужить значно довше.
Останнє редагування: 1 тиждень 1 день тому від AngelH.
Час відкриття сторінки: 0.419 секунд
Працює на Форум